Therèse van 't Westende-de Bijl

Wie is Therèse van ‘t Westende

Ik woon ruim vier jaar met mijn man Arjan en twee kinderen in Gorinchem. Na Den Haag, Rotterdam en Breda kwam we hier terecht. Geen onbekende stad, want ik ben opgegroeid in Giessenburg. Gorinchem is voor mij een stad waar alle voorzieningen aanwezig zijn, maar ook een plek waar mensen elkaar nog kennen en gedag zeggen op straat.

 

Dagelijks leven

Ik heb informatiemanagement en bestuurskunde gestudeerd en sinds 2017 werk ik als algemeen directeur bij het Register Belastingadviseurs. Een beroepsvereniging voor fiscalisten met een focus op de mkb-adviespraktijk.

 

Mijn vrije tijd is voor de ‘mooie en goede dingen van het leven’. Ik geniet van mijn gezin en houd van goede gesprekken aan tafel met vrienden. Zuid-Afrika heeft mijn hart gestolen, ook geniet ik van het vele moois dat Nederland te bieden heeft, zoals de Wadden, de Veluwe en Maastricht.

 

VVD

Sinds 2013 ben ik lid van de VVD en nu sta ik voor het eerst op de lijst voor gemeenteraadsverkiezingen. Dit is een bewuste keuze en dat gold destijds ook voor mijn lidmaatschap van de VVD. Bij de VVD vormen onder andere vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid de basis voor alle keuzes die de partij maakt. Liberale waarden die belangrijk zijn in mijn dagelijks leven.


Door me verkiesbaar te stellen, wil ik meebouwen aan de toekomst van Gorinchem. Als volksvertegenwoordiger wil ik van dichtbij invloed uitoefenen op onderwerpen die voor de stad en haar inwoners van belang zijn. Dossierkennis is voor mij essentieel. Dat doe je als lokale partij niet alleen. Daarvoor ga je in gesprek met stadsgenoten die er door geraakt worden, met deskundigen maar ook met de andere fracties in de raad.

Ik heb er zin in!

 

Hart voor Gorinchem: veilige leefomgeving

Ik zet mij in voor een veilige leefomgeving. Iedereen moet zich in onze stad veilig kunnen voelen; thuis, op school en op straat. Daarvoor zijn we samen verantwoordelijk.  Inwoners moeten alert zijn op ongewone situaties en de politie en boa’s moeten zichtbaar én aanspreekbaar zijn op straat. Op deze manier voorkomen we met elkaar vervelende en gevaarlijke situaties.

 

VVD-Gorinchem wil investeren in handhaving, toezicht en de samenwerking tussen instellingen om zo de criminaliteit in de stad te verlagen. In een leefbaar Gorinchem moeten ook politie en hulpverleners  hun werk veilig kunnen uitoefenen. Het komt hard aan als politie en hulpverleners tijdens hun werk geconfronteerd worden met geweld, agressie en intimidatie. Ik vind dit onacceptabel en dit moet dan ook daadkrachtig worden aangepakt. Voorwaarde voor een veilige leefomgeving is dat de gemeente zorgt dat onze persoonsgegevens goed zijn beschermd. VVD-Gorinchem wil dat zij de balans tussen privacy en veiligheid waarborgt.

 

Een veilig en leefbaar Gorinchem is voor mij en voor u nu en in toekomst van belang!