Raadspraat, column in Stad Gorinchem

Alle raadsleden geven hun mening in de krant. Hieronder de zienswijzen van de VVD Fractie

Onze rijksoverheid stelt het heel helder op de eigen website: “Mensen die voldoende sporten en bewegen hebben minder kans op gezondheidsklachten. Daarom stimuleert de Rijksoverheid mensen om meer te sporten en te bewegen.” Als raadslid ben ik het hier hartgrondig mee eens. Gorinchem moet zijn sporters Als kind al hield ik van sport. Ik vond het heerlijk om hard te lopen, te tennissen en te hockeyen. Ik had het geluk dat ik in een prachtige gemeente aan zee mocht opgroeien. Ruimte zat. Sportfaciliteiten te over. Net als in Gorinchem wonen er in Castricum zo’n 35.000 inwoners. Het kustplaatsje beschikt over 4 volleybalverenigingen, een rugbyclub, twee tennisverenigingen, zwemclubs, voetbalverenigingen, beachvolleybal een wielervereniging, een hockeyclub, atletiek, turnen, ga zo maar door. Ja, zelfs een Jeu de Boules vereniging.

Gorinchem heeft die ook. Een Jeu de boules vereniging. Prachtig dat die club er is. Sportverenigingen geven ‘jeu’ aan de samenleving.  Verenigingen binden en verbinden. Als bestuur mag je heel blij zijn met die verenigingen en met de duizenden mensen die zich binnen die clubs bezighouden met het voortbestaan: begeleiders, trainers, coaches, grasmaaiers, lijnentrekkers, hekkenzetters, onkruidwieders, schilders, timmermannen, schoonmakers, theezetters, koffieleuten….

Al deze mensen, die elke week weer de mouwen opstropen, houden clubs levendig en in leven. Dankzij al die mensen kon ik ook als kind terecht bij een club. Ik ben ze nu nog dankbaar. Voor die mensen ben ik raadslid. Voor die mensen ga ik graag voor in de strijd. Die mensen zitten niet te wachten op visies, rapporten of notities. Die mensen hebben speelruimte nodig. Speelruimte én de ruimte om te spelen.