Democratie een verworvenheid


 Bijna 100 jaar later staan we hier nog steeds achter. De democratie is een absolute verworvenheid!

Met elkaar vinden we de democratie nog steeds de beste vorm van regeren maar als we het over de politiek hebben, dan horen we veel kritiek. De democratie lijkt op hol met 81 partijen voor de Tweede Kamer verkiezingen.

 

Het is tijd voor verandering, op zoek gaan naar verbindingen, meer solidariteit, rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Geef ruimte aan ideeën, kennis en initiatieven en denk in oplossingen.

Dat is nog niet zo gemakkelijk, 100 jaar na dato, in een tijd waar onze generatie de wereld op een heel andere, individualistische en digitale manier bekijkt. Daarom moeten we nadenken over hoe we onze politiek wat aantrekkelijker kunnen maken en het gemakkelijker is om aan te sluiten.

 

Ook binnen de VVD zijn we tot de conclusie gekomen dat het anders kan en moet. Willen we klaar zijn voor de toekomst dan zal de hele structuur moeten veranderen. De boel gaat op de schop en de VVD doet daar van harte aan mee. Als partij zijn we open, transparant maar vooral ook democratisch. Een lokale en digitale communicatie, waarin we in samenspraak willen werken aan een toekomstbestendige partij binnen een sterk veranderende samenleving.

 

Vernieuwen van de democratie is een traject wat enthousiast wordt ingezet. De nieuwe democratie biedt nieuwe vooruitzichten. Mensen hebben de behoefte én de vaardigheden om bij te dragen, te beïnvloeden, mee te denken en mee te sturen. Daar waar dit gebeurt, ontstaat weer vertrouwen en nieuwe inspiratie.

 

VVD Gorinchem: Volkspartij voor Vrijheid en nieuwe Democratie!

Attie Mager, fractievoorzitter VVD Gorinchem