Marc Houtepen

Wie is Marc Houtepen

Ik ben Marc Houtepen en ik ben 31 jaar. Ik woon nu bijna 3 jaar in Gorinchem samen met mijn vriendin Annemijn. Gorinchem heeft de charme en gezelligheid van een stad, zonder het massale wat grote steden hebben. Ik ben opgegroeid in Sleeuwijk, maar was altijd veel in Gorinchem te vinden, waar ik ook op school heb gezeten. Ik heb rechten gestudeerd in Leiden en heb in Utrecht mijn master Recht en Onderneming gehaald.

 

Dagelijks leven

Ik werk met veel plezier bij Damen Shipyards en doe dat momenteel als Contract Manager. Damen is één van de vele mooie bedrijven die Gorinchem rijk is. Een bedrijf dat zich betrokken voelt met en actief inzet voor de stad. Wij als VVD zoeken die samenwerking met bedrijven dan ook graag en veelvuldig op. In mijn vrije tijd zet ik mij in voor de lokale politiek, volg ik Spaanse les en ga ik graag sporten of wandelen.

 

VVD

Mijn interesse in de politiek is ontstaan op de middelbare school, bij het vak maatschappijleer. Dat zette me aan het denken en al vrij snel kwam de liberaal in mij naar boven. Eenmaal geworteld in Gorinchem, met mijn baan en  eigen huis, ontstond de interesse in de lokale politiek. Ik voel mij thuis bij de normen en waarden van de VVD, dus had ik geen twijfel over welke partij ik daarvoor wilde benaderen.
En toen ging het snel, kennismaken met de VVD-fractie en afgelopen juni heb ik ook het vertrouwen gekregen om mij in te zetten als fractie-assistent.
Ik hoop dat de inwoners van Gorinchem mij de kans bieden om mij na de verkiezingen als raadslid in te zetten voor onze mooie stad.

 

Hart voor Gorinchem: verkeer & vervoer

De centrale ligging van Gorinchem is erg fijn. De keerzijde hiervan is dat Gorinchem in de regio ook een lastig knooppunt is geworden voor verkeer. Als VVD-er wil ik daar graag verandering in brengen

 

Tijdens de campagne zal ik mij focussen op ons verhaal over verkeer en vervoer: van knelpunt naar verbindingspunt. Voor een leefbare stad waar je goed kan wonen en werken, is het belangrijk dat je soepel van A naar B kan reizen. Daarom moeten we investeren in infrastructuur voor auto’s, fietsen en het openbaar vervoer.
Elk deel van Gorinchem is van belang! Inzoomen op knelpunten die file veroorzaken zodat je verkeer via de juiste route naar hun bestemming kan leiden. Een snelle Rondweg Noord als optimale oost-west verbinding is een belangrijk speerpunt.
Met de opkomst van de snelle elektrische fietsen is het van belang om de fietspaden hier goed op in te richten, zodat er voldoende ruimte is voor iedere weggebruiker.

Veiligheid voor alle weggebruikers staat daarbij hoog in het vaandel. De centrale ligging van Gorinchem is een kracht, maar momenteel komt dat niet tot zijn recht. Een nieuwe Merwedebrug en verbreding van snelwegen liggen in de nabije toekomst, maar de VVD zal zich ook hard maken voor de bereikbaarheid van Gorinchem als stad in een groter geheel.