Wim den Hartog

Wie is Wim den Hartog

Ik ben Wim den Hartog, 24 jaar en op mij kan je op 16 maart 2022 stemmen. Ik woon bijna mijn hele leven in Gorinchem. Aan de rand van de gemeente ben ik opgegroeid op een boerderij. Tijdens mijn studie accountancy heb ik voor mijn stage in Tilburg gewoond, maar daarna weer teruggekomen. Ik woon nu in de binnenstad van Gorinchem, daar heb ik het enorm naar mijn zin.

 

Dagelijks leven

Ik werk bij accountantskantoor Hoek en Blok. Naast mijn werk volg ik een masterstudie accountancy en ben ik penningmeester bij de tennisvereniging van Hoornaar. Ik sla daar graag een balletje en ook ren (of wandel) ik regelmatig een rondje over de stadwallen voor mijn conditie.

 

VVD

Ik ben een vrij nieuw gezicht binnen de VVD. In 2020 ben ik actief betrokken geweest bij gesprekken in Molenlanden over de Motie Respect in Molenlanden. De gesprekken smaakten naar meer. De VVD is mijn partij dus heb ik mij lokaal aangesloten. Sindsdien ben ik actief betrokken bij VVD-Gorinchem en dat bevalt mij prima.

 

Hart voor Gorinchem: onderwijs

De jeugd heeft de toekomst. Vanuit de hele regio komen jongeren naar Gorinchem om een opleiding te volgen. Ik ben blij met de grote keuze in voortgezet onderwijs en ben hier met veel plezier naar school gegaan.

 

De ontwikkelingen in het vervolgonderwijs volg ik met belangstelling. Het MBO in Gorinchem telt mee in de regio. Het is belangrijk dat bedrijven met scholen samenwerken, zodat geleerd wordt waar behoefte aan is. Zo kunnen we in Gorinchem vraag en aanbod afstemmen. Dat is ook handig voor stageplekken. Niet alleen voor jong, maar ook voor oud.

 

VVD-Gorinchem is een voorstander van nieuwe initiatieven. We zijn wij blij met de opleiding HBO ICT, die opgezet is in samenwerking met het bedrijfsleven. Goed technisch onderwijs is belangrijk voor het bedrijfsleven. Met het halen van je diploma ben je er niet. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vragen om voortdurende bij- en omscholing, dat merk ik ook in mijn eigen werk.

 

Daarom maak ik me als VVD-Gorinchem sterk voor goed onderwijs in Gorinchem!