Mariska Veldheer-Vink

Wie is Mariska Veldheer?

Mijn naam is Mariska Veldheer-Vink, inmiddels bijna 30 jaar inwoner van Gorinchem. Geboren in Doorn, opgegroeid in Driebergen, op school gegaan in Doorn, afgestudeerd in Utrecht en via mijn werk in Gorinchem terecht gekomen. In Utrecht heb ik fysiotherapie en sportfysiotherapie gestudeerd. Ik ben getrouwd en heb twee zonen, die net als mijn man, in Gorinchem zijn opgegroeid.

 

Dagelijks leven

Sinds mijn verhuizing naar vestingstad Gorinchem werk ik in het Beatrixziekenhuis op de afdeling fysiotherapie, als sport- en handfysiotherapeut en ook op alle ziekenhuisafdelingen als fysiotherapeut. Naast het werk heb ik zelf op hoog niveau gekorfbald en diverse andere sporten beoefend. Bovendien ben ik al jong gestart met het geven van training aan diverse jeugd- en seniorenteams in de top van het korfbal. Daarnaast ben ik nog steeds actief in de sportmedische begeleiding. Tijdens de basisschooltijd van mijn kinderen was ik betrokken bij de ouderraad van hun basisschool. Reizen is een grote hobby, net als uitwaaien op Terschelling.

 

VVD

Nog niet eerder ben ik politiek actief geweest. Het wel en wee van Gorinchem volg ik echter op de voet. Via mijn sociale netwerk ben ik geïnteresseerd geraakt in een actieve rol binnen  VVD-Gorinchem. Zo hoop ik lokaal te kunnen bijdragen aan de verbetering van wonen, werken en leven in onze mooie stad Gorinchem.

 

Hart voor Gorinchem: gezondheid en zorg

Gorinchem is een fijne stad voor al haar inwoners, maar er valt wat te verbeteren. De afgelopen jaren, vooral tijdens de pandemie, hebben bewezen dat een gezonde leefstijl en goede zorg dichtbij huis erg belangrijk zijn. We hebben veel sportverenigingen in onze stad, daar mogen we trots op zijn. Ook Gorinchem Beweegt en de scholen doen veel om aandacht te vragen voor gezond bewegen en leven. Hier wil ik mee aan de slag gaan.

 

De rijksoverheid begon een discussie over het sluiten van diverse Spoedeisende hulp afdelingen (daar valt ook de IC gedeeltelijk onder). Ons Beatrixziekenhuis mét spoedeisende hulp (SEH) heeft een belangrijke functie in onze stad en de omringende gemeentes. Het is van groot belang dat we deze functie voor de stad en regio behouden. Ik ga mij hiervoor inzetten.

Mijn ambitie is om met ons VVD-team aan de slag te gaan en met elkaar de stem van de Gorkummers constructief en realistisch om te zetten in goed beleid voor iedereen.