Peter Verschoor

Wie is Peter Verschoor

Ik woon nu 30 jaar in Gorinchem, ben geboren in Dordrecht opgegroeid in Arkel en Gorinchem. Nooit willen verhuizen waar ik ook naartoe ging en dat zegt genoeg. Ik ben getrouwd met Ineke en woon met veel plezier in de Haarwijk.

 

Na de Hogere Zeevaartschool te hebben doorlopen jarenlang gevaren als Stuurman en op een gegeven moment de overstap gemaakt naar de containeroverslag in de Rotterdamse haven. Ik heb de afgelopen 15 jaar genoten van alle uitdagingen, als directeur van de containeroverslag terminals in Duisburg en Venlo. Dit heb ik tot voorkort met veel plezier gedaan.

 

Dagelijks leven

Sinds enkele maanden adviseer ik als zelfstandig adviseur verschillende bedrijven, waaronder het Havenbedrijf Rotterdam om import- en export-stromen te optimaliseren. Dat is op Europees niveau, door in te zetten op binnenvaart en spoor, om zo de wegen te ontlasten. 

 

Daarnaast probeer ik als vrijwilliger bij de Voedselbank Gorinchem een steentje bij te dragen, voor diegenen die dit echt nodig hebben. Verder ben ik lid van de Groote Sociëteit en voorzitter van de Stichting Mooi en Duurzaam Gorinchem. Ik mag graag een rondje golfen en samen met mijn labrador en teckel gaan jagen.

 

Ik ben vaak te vinden op de Avelingen om met mijn hond te gaan trainen en te genieten van deze voor Gorinchem unieke omgeving.

Spreek me aan als we elkaar daar tegenkomen !

 

VVD

Ik ben overtuigd dat de liberale waarden bijdragen aan een betere maatschappij waarin het nemen van je eigen verantwoordelijkheid centraal staat, met zo min mogelijke betutteling van de overheid of een verlengstuk hiervan moeten zijn. Respect voor afwijkende standpunten en ideeën, geen gedram en achterkamertjes politiek uit welke hoek dan ook.

 

Hart voor Gorinchem: vestigingsklimaat bedrijven & behoud natuur

Mijn favoriete plek is aan de oever van de Merwede recht tegenover de stad aan de ‘Sleeuwijkse kant’, rechts Dalem met z'n unieke Woelse Waard, de vesting en links de brug met aan beide kanten de Avelingen. Prachtig beeld van Gorinchem in een beeld gevangen, de mooiste vestingstad van Nederland.

 

Met het zicht op het snijpunt van twee belangrijke snelwegen en bedrijven waar Gorinchem trots op kan zijn. Even zo belangrijk zijn de havens met onder andere meerdere dagelijkse verbindingen op de havens van Rotterdam, Antwerpen en Duisburg. Welke stad heeft dit en kan deze ontsluiting bieden?

 

Waar ik voor sta is het optimaliseren van het vestigingsklimaat voor de grotere bedrijven, en het behouden en beschermen tegen versnippering van de toch al kwetsbare natuur en buitengebieden. Groen ingepast in het stads en straatbeeld van Gorinchem. Een open discussie over de energietransitie met het bedrijfsleven, inwoners en omringende gemeenten, het stellen van haalbare gedragen doelen.

 

Wat de windturbine plannen betreft, zie ik persoonlijk geen enkele windturbine binnen de gemeente Gorinchem. Sluit dit boek en aan de slag om de verloren tijd in te halen met andere oplossingen.