Jaap wientjes

Wie is Jaap Wientjes

Met mijn gezin ben ik in 1989 naar Gorinchem gekomen omdat ik voor Damen Shipyards ging werken. 
Ik heb nu drie raadsperioden in de VVD fractie gezeten en dit was mijn laatste termijn. Het is nu tijd voor nieuwe gezichten en inzichten. Daar heb ik alle vertrouwen in, met deze jonge en intelligente mensen. Ik ben nu wat je noemt lijstduwer.

 

Dagelijks leven

Ik ben gestopt met werken. Ik heb me altijd bezig gehouden met het ontwikkelen van infrastructuur in ontwikkelingslanden en de financiering daarvan. Nu ben ik veel aan het wedstrijd zeilen en maak zeiltochten op zee. In de winter trek ik erop uit en ga met mijn springer spaniels op jacht.

Ik lees veel, denk na en probeer te leren over filosofie, kwantum mechanica en sterrenkunde.

 

VVD

Ik ben liberaal. Ik wil mijn leven zo veel mogelijk zelf kunnen inrichten en daar verantwoordelijk voor zijn. Ik wil zo min mogelijk overheidsbemoeienis. Het gaat me om vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid.

 

Hart voor Gorinchem:  financiĆ«n en sociale zaken

Ik heb me veel met financiƫn en sociale zaken bezig gehouden, dat was mijn speerpunt in mijn tijd in de gemeenteraad van Gorinchem.

De schulden van Gorcum zijn hoog, de gemeentelijke lasten die de inwoner moet betalen zijn hoog, er wordt veel geld uitgegeven en de onderbouwing is vaak amateuristisch. Daar heb ik wat aan proberen te doen en daar moeten we als VVD met andere partijen aan blijven werken.

 

Tegelijkertijd hebben we een grote verantwoordelijkheid voor mensen die in de moeilijkheden zitten. Die moeten we helpen. Dat moet effectief zijn en er op gericht zijn om de mensen weer op zich zelf te laten staan. De organisatie daarvan is niet eenvoudig en daar valt nog veel te winnen.

 

Verder zijn wonen en klimaat de meest belangrijke punten in de komende jaren.