Gido Rottink

Wie is Gido Rottink

Ik ben 28 jaar en geboren en getogen in Gorinchem. Ik heb een gezonde interesse ontwikkelt voor de politiek in mijn studiejaren aan de universiteiten van Utrecht en Rotterdam. Ik ben een open, sociaal persoon en altijd benaderbaar voor en goed gesprek. Een echte sportliefhebber met een voorkeur voor voetbal.


Dagelijks leven     

Ik werk als Controller EMEA bij Corbion in Gorinchem (ook wel bekend als PURAC). Ik ben financieel verantwoordelijk voor onze twee grootste business units en ondersteun daarin onze sales directors.

Ik voetbal sinds jaar en dag bij de Unitas Zaterdag tak en probeer daarnaast veel ontspanning te halen uit mijn sociale leven. 


VVD 

De liberale beginselen van de VVD sluiten aan bij mijn gedachtes. Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Tevens, is een politieke partij ook een ideale manier om je netwerk uit te bouwen en je kennis te verbreden.


Hart voor Gorinchem: Duurzaamheid          

Waar een kleine stad al niet groots in kan zijn. De mooie vesting, talrijke mogelijkheden qua cultuur en sport en de betrokkenheid van zijn bewoners maken Gorinchem uniek en zeker een uithangbord voor de regio.

Om Gorinchem nog een stukje unieker te maken is mijn speerpunt duurzaamheid. Ik ga mij inzetten op klimaat bewust verduurzamen, bijvoorbeeld door onze (broodnodige) nieuwbouw energie neutraal te ontwikkelen.

Inzetten op een beter proces rondom de afvalverwerking van Waardlanden om afvaldump tegen te gaan.

Gorinchem heeft een belangrijke positie om te voldoen aan het kader van de regionale energie strategie, maar wij hebben niet de ruimte om hoge windturbines binnen onze gemeentegrenzen te plaatsen. Het is dus belangrijk om met onze omliggende gemeenten en regio’s hier afspraken over te maken. Samen de energie transitie doorzetten is kansrijker dan ieder voor zich.