Coalitieakkoord 2022-2026

Verder bouwen

We zijn ons zeer bewust van de rol van de raad en noodzaak van een integrale aanpak. Met elkaar benutten we de kennis en kracht van de stad. Daarin zoeken we de juiste balans. Er zijn de afgelopen jaren veel visies geformuleerd. Daarop bouwen we verder. We zetten in op de plannen die er zijn. Op onderdelen gaan we herijken, temporiseren en indien nodig herformuleren.

Uitnodiging

Het coalitieakkoord is een akkoord op hoofdlijnen, waarin we ook nieuwe ambities formuleren. Het is bedoeld als een uitnodiging aan iedereen in onze stad. En aan alle partijen in de gemeenteraad om samen tot het beste voor Gorinchem te komen. Dat vraagt om samenwerking, waarmee we hopen bij te dragen aan een verbeterde bestuurscultuur en meer dualisme. Daarnaast willen we het vertrouwen van mensen in ‘de gemeente’ versterken.

Ruimte voor ideeën uit de samenleving

Het is aan het college om goede plannen voor te leggen aan de raad. Alle partijen  maken vervolgens hun eigen afweging of zij het voorstel wel of niet steunen. Ideeën uit de samenleving krijgen meer ruimte om onderdeel te zijn van het politieke proces. De uitkomsten bespreken we met de gemeenteraad. We zetten in op een meer toegankelijke overheid, dicht bij de inwoner. We werken wijkgericht, zonder het grote(re) geheel uit het oog te verliezen. We communiceren in begrijpelijke taal.

Met elkaar hebben we de basis geformuleerd. Constructief, realistisch en betrokken. Dit akkoord is een uitgestoken hand naar iedereen die mee wil bouwen aan een nog mooier Gorinchem.