Sport

Sport

 

Sport is niet alleen voor de gezondheid belangrijk, maar ook voor de nodige sociale binding. De sportverenigingen zijn een plek waar mensen elkaar ontmoeten. De gemeente pakt een ondersteunende en faciliterende rol.

 

VVD-Gorinchem vooruit

Sporten

VVD-Gorinchem is een voorstander van breedtesport. Door sport ontmoet je andere mensen en leer je omgaan met winst en verlies. In Gorinchem zijn er vele mogelijkheden voor jong en oud. De activiteiten van Gorinchem Beweegt steunen we zolang het zich op sportief bewegen blijft concentreren. Dat is in de eerste plaats de eigen verantwoordelijkheid van ieder mens zelf. Een goede samenwerking tussen de gemeente, sportverenigingen en Gorinchem Beweegt is cruciaal en daar willen we graag aan bijdragen.

 

De sportclubs bepalen wat ons betreft zo veel mogelijk hun eigen beleid, werven hun leden en zorgen in principe voor hun eigen financiële dekking. De gemeente ondersteunt wanneer dat echt noodzakelijk is. We juichen eigen initiatief aan.

 

Sportfaciliteiten en duurzaamheid

VVD-Gorinchem wil dat de gebouwen die eigendom zijn van de gemeente worden voorzien van zonnepanelen om zo de energierekening van de gebouwen omlaag te krijgen en bij te dragen aan de energietransitie. Goed voor de portemonnee én het milieu dus.